Hlavní obsah

Babiš domlouvá módní přehlídku na Karlově mostě

Novinky, zpe
Praha

V historickém centru Prahy přímo na Karlově mostě by se měla na jaře uskutečnit velká módní show. V Paříži ji začal ve čtvrtek domlouvat ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Babiš se ve Francii setkal s jedním z nejbohatších Evropanů Bernardem Arnaultem, který je v čele koncernu LVMH, jenž vlastní například značku Louis Vuitton či Hennesy. Na společném obědě Arnault Babiše oslovil s přáním uspořádat v Praze módní přehlídku.

Foto: Patrik Kořenář, hnutí ANO

Bernard Arnault (vlevo) a Andrej Babiš

„Pan Arnault má skvělý projekt, chtěl by udělat módní přehlídku na Karlově mostě, takže jsem mu řekl, že se přimluvím. Myslím, že by to byla skvělá propagace Prahy,“ míní Babiš.

Souhlas musí dát Praha

Jednalo by se podle něj o celosvětovou propagaci metropole. „Měli bychom dát ve světě vědět, že Praha je skvělá. Podpořilo by to turistiku, byl by to příjem do rozpočtu,“ vyprávěl nadšeně ministr, který se ale podle svých slov v módě moc nevyzná.

Přehlídka by se měla uskutečnit v květnu. Projekt musí povolit magistrát hlavního města, v jehož čele je momentálně Adriana Krnáčová z Babišova hnutí ANO.

Reklama

Výběr článků

Načítám