Hlavní obsah

Učitelka, která se studenty chystala otázky pro Zemana, se zhroutila

Právo, Miroslav Homola, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauza připravených otázek, které prezidentovi Miloši Zemanovi pokládali žáci minulý týden při jeho návštěvě Střední vinařské školy ve Valticích, se zdramatizovala. Učitelka Petra Manišová, která se svými studenty dopředu otázky v hodinách chystala, se totiž po sžíravých komentářích v některých médiích zhroutila. Ředitelka školy Ivana Machovcová je z celé věci v šoku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vybraní studenti ve Valticích přišli na setkání s prezidentem s otázkami, které si předem sestavili s učitelkou českého jazyka.

Článek

„Paní učitelka se zhroutila, zítra má jít na podrobné zdravotní vyšetření. Má navíc nějaké dlouhodobější problémy a já bych byla velmi ráda, kdyby ten hon na ni už konečně skončil, protože to může špatně dopadnout. Nikdy bych nevěřila, že v demokratickém státě lze takto někoho zlikvidovat,“ řekla včera Právu Machovcová.

„Kolegyně je skutečně už na pokraji sil. Není na tom vůbec dobře, vypnula si telefon, je nedostupná. Nevěřila bych, že by ta situace mohla zajít až tak daleko. Jsem z toho tlaku šokovaná,“ dodala Machovcová.

„Sami si je napsali“

Prezident Zeman přijel do školy v rámci cesty po jižní Moravě minulou středu. Při debatě mu studenti pokládali otázky, které četli z přinesených papírků.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Prezident Miloš Zeman při diskusi se studenty Střední vinařské školy ve Valticích na Břeclavsku. Vpravo je ředitelka školy Ivana Machovcová, třetí zprava hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Záběry žáků kladoucích vypracované dotazy pak odvysílala ČT, načež se zvedla na adresu školy i prezidenta vlna kritiky od jeho politických oponentů.

Marně se ředitelka výpadům bránila, že nešlo o žádné nadiktované dotazy.

Na setkání byli prváci a druháci

„Naši studenti měli skutečně dotazy připraveny písemně a při návštěvě prezidenta je četli. S nimi se na událost připravovala učitelka výuky občanského základu, v jejíchž hodinách si také sami žáci své dotazy na lístky napsali,“ vysvětila Právu ředitelka školy.

Související téma:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Dodala, že navíc starší studenti v té době zrovna absolvovali soutěž ve střihu vinné révy, a tak na setkání s hlavou státu škole zbyli žáci prvních a druhých ročníků, tedy ve věku 15 a 16 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám