Hlavní obsah

Mé heslo k e-mailu bylo dostatečně silné, tvrdí Sobotka

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

Heslo k e-mailu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) prý splňovalo všechna bezpečnostní pravidla. Předseda vlády to uvedl v pondělním prohlášení, ve kterém popřel spekulace ohledně špatného zabezpečení své e-mailové schránky. Tu v minulém týdnu napadla skupina hackerů a maily zveřejnila na extremistickém webu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„Mé heslo bylo dostatečně silné a splňovalo všechna bezpečnostní pravidla poskytovatele. Stal jsem se jednou z mnoha obětí hackerů, kteří se snaží svými kriminálními činy narušovat soukromí občanů, krást soukromá data a poničit životy nás všech,“ uvedl premiér.

Celý incident vnímá jako útok na hodnoty, které ve veřejném životě prosazuje jak on, tak sociální demokracie a celý kabinet.

„Rád bych ubezpečil, že se těmito útoky ze strany neonacistických skupin jak na moji osobu, tak na politiku vlády nenechám nijak zastrašit nebo ovlivnit,“ sdělil.

Útoky šetří policie

Sobotka také nařídil okamžitý audit bezpečnostních postupů na úřadu vlády. Ředitele Národního bezpečnostního úřadu Dušana Navrátila požádal o spolupráci v oblasti zabezpečení komunikace členů vlády.

Hackeři e-maily ze soukromé schránky Sobotky zveřejnili na serveru White Media minulý týden. V neděli se na webu poprvé objevily i Sobotkovy odpovědi.

Den před Vánoci hackeři také napadli Sobotkův twitterový účet a zaplnili ho rasistickými výroky. Oba útoky na premiérovo soukromí šetří policie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám