Hlavní obsah

Pořádná zima nebude ani o Vánocích, ani v lednu

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty kolem 10°C, občas mlha, občas polojasno, tak zhruba vypadá předpověd meteorologů na Vánoce. Dokonce i leden má být teplotně nadprůměrný.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Mlhavo, mokro, žádná zima.

Článek

Neděle přinese teploty kolem desítky, mlhu, místy, zejména na jižní Moravě, mrholení, v Čechách a ve Slezsku i polojasno.

Ani příští týden nemá být jiný. Stále se bude střídat zataženo a polojasno, v pondělí teploty dosáhnou 7 až 11 °C, v úterý 8 až 12 °C, při nízké oblačnosti kolem 6 °C. Ve středu bude opět 8 až 12 °C a ve čtvrtek 6 až 10 °C. V některých oblastech nemusí mrznout ani v noci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Měsíční výhled počasí napovídá, že bílé zimy se nejméně čtyři týdny nedočkáme. Období od 21. prosince 2015 do 17. ledna 2016 má být teplotně nadprůměrné, první týden dokonce silně nadprůměrný, další tři týdny slabě nadprůměrné. I v noci bude teplota klesat pod nulu jen v některých dnech. Srážkově se čeká období průměrné až mírně podprůměrné.

Měsíční výhled počasí nemůže přepodvědět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny. Má spíše popsat celkový trend ve vývoji počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám