Hlavní obsah

Kalousek: Chalánková podpisem petice udělala hloupost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově zvolený předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se domnívá, že místopředsedkyně strany Jitka Chalánková, která získala post rovněž na víkendovém sněmu, udělala podpisem petice iniciativy Islám v ČR nechceme (IVČRN) hloupost. Kalousek to prohlásil v pondělí v České televizi ČT24.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Tím, že paní Chalánková podepsala tuto petici, udělala hloupost. Hloupost uděláme v životě občas každý. Názor je dnes v TOP 09 jednotný, jsem si jist, že i paní Chalánková dnes chápe, že referendum o kvótách je populistický nesmysl,“ řekl Kalousek.

Po víkendovém volebním sněmu TOP 09 obletěla sociální sítě červnová fotografie Chalánkové, jak pózuje u stánku IVČRN. Tato inciativa spolupracuje s hnutím Blok proti islámu Martina Konvičky, který byl před dvěma týdny obviněn z podněcování k nenávisti.

Foto: facebook

Chalánková tvrdí, že IVČRN zneužila její fotografii pro svou propagaci. „Podepsala jsem petici, která se staví proti povinným kvótám pro migranty. Důvodem mého podpisu petice byla obrana křesťanských hodnot,“ tvrdí.

„Nikdy jsem nepodporovala a ani nebudu podporovat žádná extrémistická hnutí. Zneužití fotografie s mou osobou k propagaci tohoto hnutí považuji za nehorázné. Proti všem nařčením, že spolupracuji s hnutím IVČRN, se chci silně ohradit a zároveň se od nich distancovat,“ uvedla v pondělí poslankyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám