Hlavní obsah

Bývalí členové ANO v Ústí se spojili s TOP 09

Právo, ape
Ústí nad Labem

Na první pohled nepředstavitelné spojení se zrodilo mezi opozičními zastupiteli v Ústí nad Labem. Nezávislí zastupitelé, kteří byli původně zvoleni za hnutí ANO Andreje Babiše, se spojili se zastupiteli TOP 09, jíž předsedá Babišův politický rival Miroslav Kalousek. Lokální politiky ale prý spojuje stejný pohled na řízení města, proto se rozhodli vytvořit společný klub zastupitelů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Magistrát v Ústí nad Labem

Článek

V opozici má nový klub s názvem Nezávislí a TOP 09 celkem osm členů v 37členném zastupitelstvu. K Radimu Bzurovi a Iloně Tajchnerové z TOP 09 se připojili Pavel Štěpař, Milan Krejčí, Václav Pěkný, Jiří Mach a také Martin Mata a Josef Zikmund, kteří v městské vládě svržené v červnu zastávali posty náměstka, respektive primátora města.

Po puči na ústeckém magistrátu hnutí ANO ústeckou buňku zrušilo a bývalí zastupitelé zůstali bez politické příslušnosti. Nyní v Ústí vládne druhá část bývalých členů ANO s Ústeckým Fórem občanů (UFO), kteří nalezli podporu u ČSSD, KSČM a ODS.

Podobný názor na finance

„Na první pohled by se mohlo zdát, že dochází k nepředstavitelnému spojení významných osobností zvolených za ANO – nyní bez politické příslušnosti a zastupitelů TOP 09. Ve skutečnosti nás ale více věcí spojuje, než rozděluje. Máme podobný názor na městské finance. Zásadně odmítáme politizaci výběru do vedení příspěvkových organizací a obchodních společností města. Jsme pro rozvoj města, který nynější vedení rozhodně nenabízí, ba naopak stylem vedení a podivnými vazbami vrací naše město o deset let zpět,“ řekl zastupitel za TOP 09 Radim Bzura.

Nově vzniklý klub chce být významnou opozicí, chce jednat poprvé na středečním zasedání zastupitelstva. Hlavními body jednání bude rozpočet a případné pořízení územního plánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám