Hlavní obsah

Na hřebenech Krkonoš napadlo pět centimetrů sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sněžení zůstává v neděli ráno na hřebenech Krkonoš zhruba pěticentimetrová vrstva sněhu. Déšť se sněhem padal v noci také v Jeseníkách. Vyplývá to z informací Horské služby a silničářů.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Okolí Špindlerova mlýna v Krkonoších. Archivní snímek

Článek

"První vločky začaly padat na hřebenech v sobotu po poledni, sněžilo také v noci. Sněhový poprašek je také ve Špindlerově Mlýně, ale podle předpovědi má být teplo, takže zřejmě brzy roztaje," řekl člen Horské služby ze Špindlerova Mlýna. Současně upozornil na to, že případné túry může turistům ztrpčovat silná mlha.

Poprvé letos v Krkonoších na vrcholu Sněžky podle meteorologů sněžilo už 6. září.

Například na Luční boudě, která stojí v nadmořské výšce 1415 metrů, byly v neděli v 7:00 dva stupně Celsia pod bodem mrazu, dohlednost se kvůli mlze pohybovala od 50 do 200 metrů. Během dne mají teploty na horách stoupat k šesti stupňům.

Hrozí silný vítr

V Jeseníkách v noci padal déšť se sněhem, silnici přes Červenohorské sedlo tak pokrývají zbytky sněhové kaše. Silničáři chemicky ošetřili i další úseky, například vozovku II/450 v úseku Bělá - Vidle. Na některých cestách navíc viditelnost snižuje mlha. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

V průběhu neděle Česko zasáhne silný vítr o rychlosti 70 a na hřebenech hor až 110 kilometrů za hodinu. Postihne především Čechy, uvedl v sobotu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle meteorologů může vítr způsobit lámání větví a ojediněle také pády stromů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám