Hlavní obsah

Babiš navrhne na šéfa pražského ANO ministra obrany Stropnického

– Praha • Aktualizováno

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš chce, aby se novým předsedou pražské organizace ANO stal ministr obrany Martin Stropnický. Hodlá to osobně navrhnout 14. listopadu na mimořádném sněmu organizace, řekl v pořadu Interview ČT24. Členové ANO v hlavním městě budou vybírat nové vedení poté, co v říjnu oznámila rezignaci na předsedkyni Radmila Kleslová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Stropnický podle Babiše s kandidaturou zpočátku váhal, ale nakonec souhlasil.

V pražské politice působí za Stranu zelených syn Stropnického Matěj, který byl do říjnového odvolání náměstkem primátorky Adriany Krnáčové.

Na adresu Krnáčové Babiš řekl, že předsedkyní organizace být nemůže, protože musí pracovat jako primátorka. Navíc nemá v hnutí „žádnou historii”.

„Má výhodu, že je nezkorumpovatelná, je transparentní, ale mediálně není až tak obratná,” řekl o Krnáčové Babiš.

Sněm bude 14. listopadu nominovat nového předsedu kraje. Samotné jmenování bude pak na vedení ANO.

ANO pod palbou médií

Babiš také odmítl, že má ANO velké problémy, když se rozpadlo několik vedení radnic, kde bylo hnutí zastoupení.

"Média celou situaci trochu dramatizují. V mnoha případech nás na radnici opustil koaliční partner. Je ale pravda, že došlo i k rozkolům uvnitř našeho hnutí, které je pořád ještě velmi mladé," prohlásil po jednání předsednictva Babiš.

Novinářům vypočítal, že hnutí v regionech obsadilo velké množství zastupitelských postů, a proto je přirozené, že v některých městech koalice nevydržely: "Myslím si, že je to v normě, není to nic mimořádného."

Na pátečním jednání si předsednictvo hnutí postupně vyslechlo informace o vývoji v Ústí na Labem, Opavě nebo Brně.

V loňských komunálních volbách hnutí ANO získalo zastupitele ve všech 26 statutárních městech. V polovině z nich volby vyhrálo, v 18 se zapojilo do tamní vládnoucí koalice. V deseti obsadilo také primátorskou funkci.

Reklama

Výběr článků

Načítám