Hlavní obsah

Začínají podzimní prázdniny, někde bylo volno od pondělka

Praha

Na základních a středních školách ve čtvrtek začínají dvoudenní podzimní prázdniny. Díky státnímu svátku, který se oslavuje 28. října, měly všechny děti volno od středy. Na některých školách se neučí od začátku týdne, protože jejich vedení vyhlásilo ředitelské volno. To se využívá například k dalšímu vzdělávání učitelů.

Foto: Jiří Falout, Právo

Žáci hlubocké základní školy při testu z češtiny

Článek

Na mnoha místech se o podzimních prázdninách konají akce pro děti i dospělé. Například na hradě Bouzov se budou konat prohlídky v kostýmech na téma duchové a strašidla. Strašidelné prázdniny s dvojicí čarodějnic mohou návštěvníci zažít také na zámku Loučeň. Týden duchů se koná v zoologické zahradě ve Dvoře Králové. Program pro všechny od čtyřletých dětí až po dospělé nabízí pražské Planetárium.

Rodiče, kteří nemají volno, mohou využít nabídky příměstských táborů. Jeden z nich se koná v Muzeu Karla Zemana, pro děti je připraven program v duchu filmů tohoto známého režiséra.

Školáci se vrátí do lavic v pondělí a další prázdniny je čekají kolem Vánoc. Ty začnou ve středu 23. prosince a skončí v neděli 3. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám