Hlavní obsah

Štvanice v novém kabátě: Vrátí se i tramvajová zastávka

Novinky, mak
Praha
Aktualizováno

Po třiceti letech se na pražskou Štvanici u Hlávkova mostu opět vrátí tramvajová zastávka. Společně s ní na místě vzniknou dva nástupní ostrůvky a semafor fungující na tlačítko. Dopravu by to výrazně omezit nemělo.

Reportáž ze stavby nové tramvajové zastávky na Štvanici z října 2015Video: Novinky

 
Článek

Přecházení dvou frekventovaných jízdních pruhů v obou směrech u Štvanice chodcům již brzy usnadní semafor. Ten vznikne na místě společně s obnovenou tramvajovou zastávkou Štvanice. Počítá se i se dvěma provizorními nástupními ostrůvky v podobě betonových panelů.

„Opět zde vznikne zastávka tramvaje, sice jen provizorní, ale usnadní lidem dostat se na Štvanici. V zimních měsících totiž přívoz nejezdí. Půl roku by tak byla Štvanice nedostupná,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Zastávka zde bude fungovat do doby, než na Hlávkově mostě začnou rozsáhlé opravy, což se předpokládá v horizontu přibližně pěti let.

Přestože na severojižní magistrále tak přibudou další světla, řidiče by nově vzniklá situace výrazně omezit neměla.

„Uvidíme, jak se to projeví. Štvanice je neprostupná, nedá se dostat z jedné strany na druhou, zastávka je tu potřeba. Bude tady fungovat semafor na tlačítko. Dva jízdní pruhy se kolem zastávky pouze stočí. Nedojde k žádnému zúžení,“ upřesňuje Čižinský.

Přechod navíc nebude veden rovně přes čtyři jízdní pruhy, ale pouze přes dva. Lidé budou muset následně projít celou zastávkou, aby se dostali na druhou stranu, čímž se zamezí neustálému zastavování dopravy na semaforech.

Zastávka by měla vzniknout současně s ukončením prací na Hlávkově mostě, které jsou naplánovány na konec října.

Reklama

Výběr článků

Načítám