Hlavní obsah

Kleslová v porovnání s ostatními nic neudělala, řekl Babiš

Právo, rsk

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš komentoval odchod Radmily Kleslové z postu místopředsedkyně hnutí. Podle něj na ni byla organizována mediální štvanice a Kleslová se zachovala ve propěch hnutí, ač sama nic neudělala. Babiš to řekl v rozhovoru pro Právo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Co říkáte na to, že Radmila Kleslová rezignovala na funkci místopředsedkyně ANO?

Rozumím tomu, že se paní Kleslová rozhodla rezignovat, bylo to hlavně kvůli mediální štvanici a zdravotním problémům. Zachovala se víc než korektně a ve prospěch ANO, protože měla pocit, že je hnutí prostřednictvím této kauzy poškozováno.

Sám jste její nátlak na členy dozorčí rady ČEZ označil za nepřípustný.

Je pravda, že nevhodně komunikovala se členy dozorčí rady ČEZ, ale zákon neporušila. Svým rozhodnutím každopádně zavádí nový standard. Doufejme, že další politické strany se podle toho budou řídit.

Pamatuji si, jak místopředsedkyně soc. dem. Lenka Arnoštová koupila za podivných okolností levný pozemek a to ČSSD komentovala slovy, že jde o její soukromou záležitost. Paní Kleslová měla 15 let kontrakt v ČEZ a také bychom mohli říct, že jde o její soukromou záležitost. Je škoda, že nerezignoval pan Kalousek, který řval na policisty kolem kauzy nákupu letadel CASA.

Mrzí vás, že Kleslová ve vedení končí? Hovoří se o ní jako o vaší pravé ruce.

Kleslová nebyla moje pravá ruka. Nikdy v životě jsem neměl pravou ruku ani v Agrofertu, ani v hnutí. Nemám Radka Pokorného (vlivný právník, přítel premiéra Sobotky – pozn. red.).

Měla by rezignovat na post šéfky pražského ANO, potažmo starostky Prahy 10?

A proč by to dělala? Paní Kleslová se zasloužila o to, že jsme vyhráli v Praze 10. Ve srovnání s kauzami ostatních nic neudělala.

Reklama

Výběr článků

Načítám