Hlavní obsah

Čeká nás poslední tropická noc, pak dorazí deštivý podzim

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tropická byla nejen noc na pondělí, vysoké teploty nás čekají také přes den. Podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress se jedná o nejteplejší závěr prázdnin za posledních 234 let. Výrazné ochlazení doprovázené bouřkami přijde ve středu, déšť by měl přetrvat až do konce týdne.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pondělí bude již 29. tropickým dnem letošních prázdnin. Vloni bylo takových dnů pouze sedm. Teploty vystoupají k 35 stupňům, obloha bude slunečná. „Večer se mohou objevit bouřky v Ústeckém a Karlovarském kraji a lokální dešťové přeháňky,“ uvedla meteoroložka.

Bouřky a přívalový déšť

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Noc z pondělí na úterý bude opět na některých místech tropická, teplota se bude pohybovat mezi 20 a 16 stupni. Z počátku dne bude jasno až polojasno, takže školáci mohou vyrazit 1. září ještě v letním oblečení. Přes den budou teploty na západě území kolem 29 stupňů, na Moravě a ve Slezsku vyšplhají k 33 stupňům.

Odpoledne přinese studená fronta ze západu déšť a přeháňky. Nad Prahou bude bouřka už v noci, na Moravu a do Slezska dorazí až ve středu v brzkých ranních hodinách.

„Bouřky budou ojediněle silné, doprovázené přívalovým deštěm, vítr bude mít v nárazech až 80 km/h,“ doplňuje Honsová.

„Ve středu se výrazně ochladí, bude zataženo s deštěm, večer očekáváme další dešťové přeháňky,“ uvedla meteoroložka. Ranní teploty budou mezi 17 a 13 stupni, v odpoledních maximech ukáže teploměr v Čechách jen 17 až 21 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 21 až 25.

Chladné počasí bude pokračovat ve čtvrtek. Ráno spadnou teploty ke 14 až 10 stupňům, odpoledne vystoupí na 19 a 23 na celém území. Obloha bude oblačná s občasnými dešťovými přeháňkami.

„Podobný bude i závěr týdne, teplota nepřekročí 23 stupňů, bude oblačno a pršet, takže deštníky pořád při ruce,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám