Hlavní obsah

Krnáčová uznala špatnou komunikaci a rovnou zrušila plánovanou tiskovku

Právo, Novinky, zpe, trj, jas
Praha
Aktualizováno

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v úterý po poledni vydala prohlášení, v němž uznala špatnou komunikaci s vlastním hnutím i médii a zároveň zrušila plánovaný briefing. Večer bude jednat s šéfem hnutí Andrejem Babišem, který v úterý potvrdil, že pražská organizace hnutí Krnáčové „vyjádřila nepodporu”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ANO Andrej Babiš s primátorkou Adrianou Krnáčovou

Článek

„Klub pražských zastupitelů hnutí ANO vyjádřil primátorce nepodporu a pražské předsednictvo se s tím ztotožnilo. Myslím, že je to problém komunikace mezi primátorkou, zastupiteli a pražskou organizací hnutí, který se vysvětlí. Není to předmětem jednání koalice,“ sdělil Novinkám Babiš, který tak potvrdil informace, že Krnáčová nemá důvěru pražské organizace. [celá zpráva]

„Předsednictvo hnutí pozve primátorku, naše zastupitele a zástupce pražské organizace hnutí a bude se zabývat situací v pražské koalici ve vztahu k panu (Matěji) Stropnickému a vyslechne si stanovisko primátorky a zastupitelů hnutí,“ dodal šéf hnutí s poukazem na spory mezi Krnáčovou a jejím náměstkem Stropnickým.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Primátorka před časem prosadila vlastní návrh pražských stavebních předpisů, které přitom spadaly do gesce náměstka Stropnického.

ANO spolu s ČSSD poté vyzvaly Trojkoalici tvořenou lidovci, Stranou zelených a STAN, aby Stropnického odvolala. Ta to odmítla.

ČSSD: Řekněte, co bude dál

Sociální demokraté v úterý vyzvali ANO, aby vysvětlilo, jak si představuje budoucnost primátorky Krnáčové. Hlavní město prý nemůže fungovat s primátorkou, která nemá podporu své strany.

„Praha musí mít primátora či primátorku, který má podporu svého klubu a podporu většiny zastupitelů,“ uvedl náměstek pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Jeho strana prý zatím nedostala od ANO oficiální informace.

ČSSD podle jeho slov stále podporuje přijaté programové prohlášení, uvedl Dolínek v České televizi.

Jana Plamínková za Trojkoalici dodala, že postoj ANO vůči Krnáčové je jakýmsi „klepnutím přes prsty“. „Nevím, do jaké míry to byla výstraha a do jaké míry ji (Krnáčovou) chtějí odstranit,“ dodala.

Kritiky se ANO dočkalo i od opoziční ODS. „Pražské ANO vnáší do hlavního města pouze chaos. Nejsou ho schopni řídit a korunu tomu nasazují teď, kdy vlastní primátorce nejdřív vysloví nedůvěru a následně se k tomu nehlásí. Měli zůstat u rozdávání koblih a párků,“ glosoval situaci na magistrátu šéf opoziční pražské ODS Filip Humplík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám