Hlavní obsah

Pro české děti peníze nejsou, ale pro imigranty ano? podivuje se Zeman

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman nechápe, že se nepodařilo sehnat 30 miliónů pro Klokánky, které pečují o odebrané či opuštěné děti, ale peníze pro imigranty Česko má. Prezidentova slova tlumočil v úterý na tiskové konferenci Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Foto: Ria Novosti, Reuters

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Pan prezident vyjadřuje lítost, že se dosud nepodařilo nalézt 30 miliónů na Klokánky, které pečují o české děti, třebaže částka na pomoc imigrantům bude zřejmě řádově vyšší,“ sdělil Ovčáček.

Klokánkům, které pečují o odebrané či opuštěné děti, nyní hrozí zrušení kvůli dluhům Fondu ohrožených dětí, jenž Klokánky zřizuje. Fond dluží na sociálních odvodech přes 20 miliónů korun, desítky miliónů pak za provoz a na výplatách.

O mimořádné dotaci 30 miliónů pro Klokánky, kterou navrhuje ministerstvo financí, bude vláda jednat příští středu.

Zeman se také pozastavuje nad tím, že Česko má přijmout 1 500 migrantů a Polsko s mnohem větší rozlohou jen dva tisíce. „Pan prezident nadále zastává názor, že Česká republika by měla přijmout imigranty z kulturně blízkých oblastí,“ doplnil Ovčáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám