Hlavní obsah

Teploty v červenci budou průměrné až nadprůměrné. Nejchladněji bude na konci měsíce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červenci budou teploty průměrné až nadprůměrné. Rtuť v teploměrech se během prvního prázdninového měsíce bude pohybovat průměrně okolo 25 °C. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který byl zveřejněn v sobotu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Období od 13. července do 9. srpna 2015 bude teplotně průměrné až nadprůměrné. První a poslední týden bude teplotně nadprůměrný až průměrný,“ stojí ve výhledu.

Podle něj by měl být nejchladnější poslední týden v červenci. „Relativně nejchladnější vychází týden od 27. července do 2. srpna. Všeobecně se však bude průměrná týdenní maximální teplota vzduchu pohybovat kolem 25 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 13 °C,“ uvedli meteorologové.

Srážkově bude období průměrné

„Srážkově očekáváme období průměrné až podprůměrné,“ konstatovali meteorologové.

Pršet o něco více by mělo jen během nejchladnějšího týdne měsíce, tedy během posledního týdne v červenci. „Relativně nejvíce atmosférických srážek by mělo spadnout v týdnu od 27. července do 2. srpna s průměrným týdenním úhrnem kolem 19 mm, tedy vzhledem k normálu průměrný až nadprůměrný úhrn,“ stojí ve výhledu.

„Naopak relativně nejméně srážek vychází na poslední týden období s průměrným úhrnem kolem 10 mm,“ uzavřeli meteorologové.

Průměrná teplota na území České republiky od 13. července do 9. srpna v letech 1981 až 2010 byla 18,7 °C, průměrný úhrn srážek dosáhl 80 milimetrů. Průměrné hodnoty platí pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám