Hlavní obsah

Česko po teroristických útocích zesílilo bezpečnostní kontroly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česko po pátečních teroristických útocích zesílilo bezpečnostní kontroly na některých místech, řekl v sobotu novinářům ve Francii premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) pro Českou televizi (ČT) upřesnil, že bezpečnostní opatření se v Česku týkají ambasád, letiště a pracovišť americké firmy napadené ve Francii.

Foto: Jakub Dospiva, ČTK

Předseda české vlády Bohuslav Sobotka

Článek

V Česku jde podle Sobotky o standardní bezpečnostní opatření. "Tato opatření spočívají také mimo jiné v zesílení kontrol na specifických místech," uvedl Sobotka. Chovanec pro ČT uvedl, že zvýšená bezpečnostní opatření se týkají ambasád, letiště a detašovaných pracovišť napadené americké firmy. Páteční atentát na jihovýchodě Francie se odehrál v areálu americké společnosti Air Products, která v Česku působí v Praze, Brně a Děčíně.

Česko bezpečnost na vybraných místech podle Chovance zpřísnilo už v pátek. "Zatím nemáme žádnou informaci, že by České republice hrozil aktuálně nějaký útok," řekl ministr ČT. Je možné, že premiér svolá bezpečnostní poradu, řekl. Zvláštní bezpečnostní opatření potrvají určitě do neděle. "V pondělí se vyhodnotí, jestli je potřeba pokračovat," dodal Chovanec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sobotka je ve Francii

"Česká republika přijala standardní bezpečnostní opatření, která se přijímají v okamžiku, kdy dojde v kterékoliv evropské zemi k útoku podobného typu a já předpokládám, že s panem ministrem vnitra budeme mít v krátké době příležitost, abychom tato opatření vyhodnotili," konstatoval Sobotka.

Ministerský předseda je na jednodenní návštěvě Francie, kde si připomíná 97. výročí složení přísahy jednotek nezávislé československé armády.

Teroristické útoky v pátek zasáhly Tunisko, Francii a Kuvajt a vyžádaly si desítky životů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám