Hlavní obsah

Senátor Čuba přiznal, že předvolební slib splnit nehodlá

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

František Čuba (SPO), senátor a bývalý předseda Agrokombinátu Slušovice, v pondělí novinářům sdělil, že nedodrží slib z předvolební kampaně do Senátu. Tehdy se zavázal, že v případě zvolení senátorem odstoupí z funkce radního Zlínského kraje.

Foto: archiv, Právo

František Čuba

Článek

Čuba to vysvětlil zájmem o udržení koalice ve vedení kraje a zachování pevných vazeb mezi koaličními stranami.

„Nemělo by se to takto dělat, ale došlo k určité dohodě, že zůstanu,“ řekl Čuba. K situaci v koalici ani k tomu, s kým se dohodl, se nechtěl vyjadřovat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Po operaci oka

Vedení Zlínského kraje drží po volbách v roce 2012 v rukou koalice ČSSD spolu s KSČM a Stranou práv občanů. Čuba je neuvolněným radním s kompetencí za zemědělství. Dodal, že setrvání ve funkci by zvážil v okamžiku, kdyby měl zdravotní problémy.

Senátor je nyní v rekonvalescenci po operaci oka. „Do února jsem neměl žádné problémy. Pak jsem byl na operaci s okem. Tři měsíce marodím, teď se z toho dostávám a ještě šest týdnů budu,“ řekl na dotaz novinářů, jak se mu daří zvládat funkci senátora.

Zmínil také, proč ho v Senátu nebylo slyšet s projevy. „Věnoval jsem se častěji záležitostem, které mohou přinést užitek domovskému teritoriu,“ řekl devětasedmdesátiletý Čuba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám