Hlavní obsah

Noční vlci jsou v Ostravě

Právo, Novinky, plk, ivi, mif
Ostrava

Noční jezdci dorazili do Ostravy, několik z nich se mělo ve čtvrtek 30. dubna zúčastnit pietního aktu k 70. výročí osvobození moravskoslezské metropole. Jejich pohyb monitoruje i policie, uvedl Jozef Bocán z Policejního prezidia.

Foto: Novinky

Noční vlci se v Hrabyni fotili s místními obyvateli

Článek

„Máme to v patrnosti, prověřujeme veškeré poznatky, které získáváme o tomto motorkářském klubu, který se nachází na území České republiky. I během včerejšího dne těch poznatků byla celá řada, některé z nich se ale nepotvrdily,“ řekl Jozef Bocán z Policejního prezidia.

Dodal, že policie situaci ohledně Nočních vlků v Česku monitoruje. „Zatím nemám informaci o nějakém konkrétním počtu.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Novinky

Noční vlci u památníku v Hrabyni

Policejní prezidium má za to, že do republiky však dorazilo pouze několik jednotlivců, kteří se hlásí k Nočním vlkům. „Včera, co víme, na nějakém pietním aktu, tak tam několik jedinců bylo s insigniemi Nočních vlků, nicméně podle mých informací šlo o osoby, které nepřijely do České republiky tou avizovanou trasou z Ruska,“ podotkl Bocán z oddělení tisku a prevence Policejního prezidia ČR.

Podle informací Novinek dorazila skupinka asi čtyř Nočních vlků do Ostravy ve čtvrtek poté, co se zastavila u památníku II. světové války v Hrabyni. Motorkáři zde přespali a během pátku mají v plánu pokračovat ve své cestě na Slovensko.

Cíl – Bratislava

Členové ruského motorkářského klubu Noční vlci ve čtvrtek na svém blogu uvedli, že překročili hranice zemí EU navzdory překážkám a zákazům ze strany vlád několika evropských zemí. Neupřesnili však, kde hranice překročili a kolik jich bylo, napsal ruský server Gazeta. Podle svých slov míří do Bratislavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční vlci se nedostali přes bělorusko-polskou hraniciVideo: Reuters

Serveru LifeNews.ru poté poskytl vyjádření jeden z motorkářů Alexej Galickij, který se nachází v Budapešti.

„Nyní jsou kluci na plánované cestě. Cíl – Bratislava. Tam se mají setkat s bikery z Balkánského poloostrova,“ stojí ve vyjádření na blogu Livejournal.

Slovensko o motorkářích neví

Mluvčí slovenského ministerstva vnitra Petar Lazarov Novinkám ve čtvrtek řekl, že na území Slovenské republiky zatím nebyl zaznamenán průjezd žádných motorkářů ze skupiny Noční vlci. Ministerstvo vnitra neví ani o případném setkání balkánských a ruských motorkářů v Bratislavě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Noční vlci vyrazili z Moskvy na BerlínVideo: Reuters

„Nepřipravují se žádná speciální opatření. Pokud opravdu překročí hranice, bude se jejich jízda monitorovat a zasáhne se pouze v případě, pokud poruší dopravní předpisy,” řekl Lazarov Novinkám.

Krátce před čtvrtečním prohlášením Litva uvedla, že nevpustila osm členů Nočních vlků na hranici s Běloruskem a Kaliningradskou oblastí. Část motorkářů se pokusila projet přes Litvu, když je nepustili Poláci. Litva uvedla, že je na své území nevpustí do 10. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám