Hlavní obsah

Praha stále neví, kdy se vymění poškozené kabely v tunelu Blanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Další kolo jednání zástupců hlavního města s dodavateli tunelového komplexu Blanka skončilo bez výsledku. Metropole netuší, kdy by mohl být tunel otevřen. Náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) v pátek od ČKD Praha DIZ nedostal harmonogram výměny poškozených kabelů, které zapříčinily odklad otevření celého komplexu. Firma ho odpoledne předá stavebnímu dozoru, který s ním po prostudování seznámí příští týden zástupce Prahy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Den otevřených dveří v tunelu Blanka

Článek

Vedení města muselo nedávno znovu odložit otevření tunelového komplexu, tentokrát kvůli kabelům poničeným v důsledku loňských přívalových dešťů. Od té doby se pře s dodavateli, kdo za situaci může a kdo výměnu technologií zaplatí.

Podle některých informací může jít o škody za stovky miliónů korun. Zdroje od dodavatelů i z magistrátu dokonce mluví o téměř miliardě korun. Celý tunel už vyšel Prahu na 37 miliard korun.

Otázka arbitráže zůstává otevřena

Radní měli tento týden projednat možnou arbitráž proti firmě ČKD Praha DIZ. Rozhodování ale nakonec odložili s odkazem na páteční schůzku s dodavateli. Dolínek v úterý řekl, že rada se bude záležitostí znovu zabývat za týden. [celá zpráva]

V pátek dodal, že ho správce stavby se závěry harmonogramu seznámí do úterního večera. Zda tím padá projednání na úterní radě, neuvedl.

Výstavbu více než šestikilometrového tunelu Blanka zahájila v roce 2007 někdejší politická garnitura v čele s primátorem Pavlem Bémem (ODS). Blanka měla být otevřena v roce 2011. Proti původním předpokladům se práce prodražily zhruba o šest miliard korun. Tunel Blanka je součástí městského okruhu a navazuje na Strahovský tunel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám