Hlavní obsah

Šlechtová by měla trávit míň času na sociálních sítích, řekl Sobotka

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministryně Karla Šlechtová by se měla místo kritizování koaličního partnera na sociálních sítích spíš věnovat své práci v oblasti evropských fondů. Těmito slovy reagoval premiér Bohuslav Sobotka na kritiku, kterou ministryně pro místní rozvoj zveřejnila v noci na Facebooku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

„Škoda že nejsou veřejná jednání vlády a že občané opravdu nevidí, jak se vládne a jak koalice v reálu funguje,“ napsala na svém facebookovém profilu ministryně Karla Šlechtová nominovaná za ANO.

V příspěvku se přidává ke kritice, jíž už v sobotu šéf ANO Andrej Babiš počastoval sociální demokracii. „Předseda Babiš byl ještě mírný,“ napsala Šlechtová a přidala si: „ČSSD chce přetahovat kompetence resortů ANO. Najednou všichni rozumí fondům – i Úřad vlády, který je jen servisním orgánem vlády,“ postěžovala si.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sobotka jí v úterý vzkázal, že by se místo Facebooku měla věnovat spíš zmíněným fondům, protože to je místo, v kterém má Česká republika dlouhodobě mezery. „Paní ministryně by měla méně času trávit na sociálních sítích a více se věnovat čerpání evropských fondů,“ prohlásil.

Šlechtová na sociálních sítích publikuje příspěvky často, přičemž nezřídka kritizuje průběh jednání. Takto například komentovala jednání kabinetu, na kterém se řešily soudcovské platy: „Dnes jsem na vládě zažila něco, co všichni jako občané kritizujeme. Jsem velmi zklamaná. A ano, i já jsem členem tohoto uskupení. Stále ale bojuji za pravdu, správnost a transparentnost. Nepůjdu s davem jen proto, že se to chce, očekává a vyžaduje.“

Reklama

Výběr článků

Načítám