Hlavní obsah

Hnutí ANO zvolí předsedu, Babiš nemá protikandidáta

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Delegáti sněmu hnutí ANO v sobotu v Praze zvolí vedení. Vládní uskupení velmi pravděpodobně dál povede jeho zakladatel a podnikatel Andrej Babiš. Nebude mít protikandidáta. Delegáti budou večer vybírat taky místopředsedy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Delegáti sněmu hnutí ANO

Článek

Favoritem na prvního místopředsedu je nynější člen předsednictva Jaroslav Faltýnek, který vede poslanecký klub ANO. Na řadové místopředsedy regiony nominovaly celkem 13 lidí. Jsou mezi nimi Babišova blízká spolupracovnice a šéfka pražské organizace ANO Radmila Kleslová, místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová a ministři životního prostředí a obrany Richard Brabec a Martin Stropnický. Nyní hnutí nemá tyto pozice obsazené.

Prezidenta Miloše Zemana ani zástupce jiných stran hnutí na sněm nepozvalo. Delegáty ale přijdou pozdravit někteří velvyslanci a další zahraniční hosté.

Máme program, ujistil Babiš

Sněm začal v sobotu v devět hodin ráno. Předseda Andrej Babiš v uvítacím projevu přivítal delegáty a nastínil témata sněmu.

„Na našem sněmu máme nejen zvolit nové orgány a nové vedení hnutí, ale hlavně si máme připomenout naše ideje, hodnoty, myšlenky, vize a program,“ přednesl Babiš. Chce veřejnosti potvrdit, že ANO je „dlouhodobý projekt, který má budoucnost“.

„Máme program, vždycky jsme ho měli,“ ujistil také Babiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám