Hlavní obsah

Ministerstvo financí může rušit povolení k hazardu, jsou-li v rozporu s vyhláškami obcí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo financí může rušit dříve vydaná povolení k provozování hazardních her pro rozpor s obecně závaznými vyhláškami obcí. Rozhodl o tom nejvyšší správní soud (NSS), který odmítl kasační stížnost společnosti Synot Tip.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Firma se bránila proti rozhodnutí resortu, který zrušil dříve vydaná povolení k provozování tzv. interaktivních videoloterijních terminálů v jednom z podniků ve Vranovské ulici v Brně.

Ministerstvo zdůvodnilo odebrání povolení blízkostí základní umělecké školy a rovněž skutečností, že obecně závazná vyhláška města Brna zakazuje provozování hazardu na celém území městské části Brno-sever, kam patří i ulice Vranovská.

„Nejvyšší správní soud neučinil nic jiného, než že dotáhl do důsledků to, co ve svých nálezech naznačoval Ústavní soud. Ministerstvo financí nesmí ignorovat zákaz provozování hazardních her, který na svém území stanoví obce obecně závaznou vyhláškou,“ upozornil soudce zpravodaj Tomáš Langášek.

Dále připomněl, že provozovatelé museli s možným zrušením již udělených povolení počítat, neboť to umožňuje loterijní zákon.

„Patří to k rizikům podnikání v tomto specifickém oboru,“ dodal Langášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám