Hlavní obsah

Petru Paroubkovou hospitalizovali s krvácením do mozku

• Aktualizováno

Manželka expremiéra Jiřího Paroubka Petra Paroubková byla hospitalizována kvůli krvácení do mozku. Někdejší předseda vlády to potvrdil televizi Nova.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petra Paroubková

Článek

Paroubková utrpěla krvácení do mozkové pleny, uvedl expremiér a doplnil, že k „malé mozkové příhodě“ došlo náhle, aniž by předtím došlo k nějakému úrazu.

Paroubek doufá, že ženu za dva tři dny pustí lékaři do domácího léčení. Jak vážný její stav je, to ale ještě není zcela jasné.

Foto: Petr Horník, Právo

Manželé Paroubkovi s dcerou Margaritou

Petra Paroubková, za svobodna Kováčová, se narodila 30. srpna 1973 v Nitře na Slovensku. Je druhou ženou Jiřího Paroubka, bývalého českého premiéra a předsedy ČSSD. Provdala se za něho 17. listopadu 2007. V listopadu 2009 se jim narodila dcera Margarita.

Jiří Paroubek byl členem ČSSD v letech 1989 až 2011. Od května 2006 do června 2010 zastával post předsedy, na který po parlamentních volbách v roce 2010 rezignoval. Stranu opustil a v listopadu 2011 založil novou stranu LEV 21 - Národní socialisté.

V roce 2014 ve volbách do Evropského parlamentu (EP) kandidoval jako její lídr, ovšem neuspěl, strana se do EP nedostala. Na post předsedy strany rezignoval k 30. listopadu 2014. Svou rezignaci zdůvodnil rozhodnutím odejít z politiky a věnovat se především rodině a svým podnikatelským aktivitám.

Reklama

Výběr článků

Načítám