Hlavní obsah

V krnovské nemocnici leží čtyři pacienti s prasečí chřipkou

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V krajské nemocnici v Krnově na Bruntálsku jsou hospitalizováni čtyři pacienti, jeden muž a tři ženy, s prasečí chřipkou A(H1N1). Poslední nakaženou ženu, u níž byla mimo jiné potvrzená právě nákaza prasečí chřipkou, přijala nemocnice ve středu. Její stav je velmi vážný.

Foto: archiv Pravo, Právo

Virus prasečí chřipky

Článek

„Žena, ročník 1949, je aktuálně připojena k plicní ventilaci na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a lékaři označují její zdravotní stav jako komplikovaný,“ sdělila mluvčí nemocnice Eva Kijonková.

Potvrdila, že se zdravotnický personál nemocnice stará také o další tři pacienty s chřipkou A (H1N1). „Muže ročník 1971 a starší ženy ve věku 79 a 82 let. Zatímco u muže a mladší ze seniorek se situace zlepšuje, u nejstarší pacientky lékaři plicního oddělení pečlivě sledují vývoj nemoci,“ řekla.

Podle dat národní referenční laboratoře za minulý týden dominuje v Česku subtyp A/H3N2, zachyceno bylo ale i několik případů viru prasečí chřipky A/H1N1. Cirkulace tohoto viru ale je zcela okrajová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám