Hlavní obsah

Ledovka přišla Prahu na 11 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ledovka, která na začátku prosince úplně ochromila tramvajovou dopravu, stála Prahu asi 11 miliónů korun. Nejvíc peněz šlo na posyp silnic, náhradní dopravu a přesčasy zaměstnanců.

Foto: Novinky

Údržbáři odstraňují led z tramvajových trolejí

Článek

"Jedná se o vícenáklady dopravního podniku, Technické správy komunikací a Ropidu. Velkou část tvoří náklady za provoz náhradní dopravy, posypový materiál, který musel být na eliminaci ledovky použit v pražských ulicích, a rovněž na uhrazení přesčasů a mimořádných odměn zaměstnanců," uvedl náměstek pražské primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Z celkové částky připadá zhruba sedm milionů korun na Technickou správu komunikací. Většinu, asi pět milionů korun, stála větší spotřeba posypových materiálů, použilo se 1355 tun soli a 325 tun solanky. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) vyčíslil mimořádné náklady asi na 3,9 milionu korun. Paradoxně se snížily zhruba o tři čtvrtě miliónu korun díky tomu, že nejezdily tramvaje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na jednom místě jsme zůstali viset několik hodin, řekla o komplikacích v dopravě řidička tramvajeVideo: Novinky

Významnou položku tvořily mzdy, zaměstnanci DPP odpracovali více než 3300 přesčasových hodin. Mimořádné náklady Ropidu, městské příspěvkové organizace, která má za úkol plánovat pražskou MHD, byly pak pouze v řádech desítek tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční komplikace v pražské dopravěVideo: Novinky

Kvůli námraze na trolejích přestaly v pondělí 1. prosince v Praze postupně jezdit všechny tramvaje. Jejich provoz se začal obnovovat v úterý odpoledne, všechny tramvaje se na pravidelné linky vrátily ve středu. Ledovka zastavila i vlakovou dopravu. Zásadně ovlivnila dopravu v celé ČR.

Ledovka v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám