Hlavní obsah

Temelín opět získal prestižní ekologický certifikát EMS

Právo, ch
České Budějovice

Jaderná elektrárna Temelín postupuje při ochraně životního prostředí v souladu s mezinárodními normami. Takový je závěr ekologického auditu, který tento týden dokončila v jihočeské elektrárně mezinárodní auditorská společnost Det Norske Veritas. Prestižní ekologický certifikát EMS si tak Temelín udržuje už deset let.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Jaderná elektrárna Temelín

Článek

„S vývojem technologií se zpřísňují i jednotlivé normy. Co na certifikát stačilo před deseti lety, je pouze částí toho, co je nezbytné splnit nyní,“ zdůraznil vedoucí týmu z mezinárodní auditorské společnosti Det Norske Veritas Vlastimil Pejčoch.

V Temelíně se tentokrát auditoři zaměřili na ochranu životního prostředí v oblasti vodního hospodářství. Jedním z míst, o které měli největší zájem, byla chemická úpravna vody.

„Nedávno elektrárna přešla na nový způsob chemické úpravy vody, který je k životnímu prostředí ještě šetrnější,“ ocenil přístup vedení elektrárny Pejčoch s tím, že auditorský tým je v Temelíně zvyklý na vysoký standard, který může být vzorem i pro jiná průmyslová odvětví. Na jihu Čech patří mezi deset firem, které požadavky mezinárodní ekologické normy splňují.

Reklama

Výběr článků

Načítám