Hlavní obsah

Krnáčovou má na vnitru nahradit Vildumetzová

Právo, Karolina Brožová

Novou náměstkyní ministra vnitra pro veřejnou správu a legislativu by se po Adrianě Krnáčové měla stát Jana Vildumetzová. Výkonnou ředitelku Svazu měst a obcí navrhl podle informací Práva ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) v pondělí dopoledne ministr financí Andrej Babiš (ANO). Chovanec na návrh ještě nekývl.

Článek

„Nominaci jsem obdržel dnes dopoledne od pana Babiše. S paní Vildumetzovou se chci určitě do konce týdne potkat a zeptat se, jak je na funkci připravená. Nemám s ní zatím žádnou osobní zkušenost,“ řekl Právu Chovanec.

Zároveň informoval, že Vildumetzová má na návrh Babiše nahradit šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka v pracovní skupině, která vybírá náměstka ministra vnitra pro státní službu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kandidátka na primátorku hlavního města Adriana Krnáčová (ANO) sleduje výsledky komunálních voleb. Snímek z 11. října 2014

Jana Vildumetzová se narodila v roce 1973 v Karlových Varech. Vystudovala Vysokou školu pedagogickou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

V roce 2002 byla za ODS zvolena zastupitelkou Horního Slavkova, v roce 2006 se stala tamní starostkou. V roce 2012 ji voliči vynesli až do zastupitelstva Karlovarského kraje.

Výkonnou ředitelkou Svazu měst a obcí je od 1. října 2013. Kvůli pozici se vzdala starostování Horního Slavkova, byť dokonce získala titul Nadějná politička.

I když na sebe upozornila kritikou Petra Nečase a zejména faktu, že ODS po celé kauze a pádu vlády nevyloučila Janu Nagyovou, ještě před rokem tvrdila, že měnit politickou stranu nechce. „Na novou pracovní pozici odcházím, ale v politické straně zůstávám, i když se mi také mnoho věcí nelíbí. Utéct do jiné politické strany opravdu nepovažuji za správné,“ řekla loni v rozhovoru pro Parlamentní listy.

Jako místopředsedkyně oblastního sdružení ODS v Horním Slavkově však podle informací Práva po komunálních volbách skončila a odešla z ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám