Hlavní obsah

Janoušek má od exsenátora Drymla potvrzení, že potřebuje operaci

Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek, odsouzený na čtyři a půl roku vězení za úmyslné sražení ženy autem, se může ochránit před vězením. Má totiž lékařskou zprávu, ve které se doporučuje, aby před nástupem do vězení podstoupil operaci. Pod dokumentem je podepsaný bývalý senátor Vladimír Dryml, který šéfuje nemocnici ve Vrchlabí. Uvedly to Lidové noviny. O odkladu nástupu ale bude rozhodovat soud.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek na archivním snímku

Článek

„Být soudce, který o nástupu Romana Janouška do vězení bude rozhodovat, nevzal bych si na triko, že ho tam poženu nemocného. Jeho stav je vážný, prakticky jakýkoliv úder do hlavy může způsobit rozsáhlé krvácení,” řekl Dryml listu.

Janouška ve vážném stavu přivezla do vrchlabské nemocnice jeho manželka ze Špindlerova Mlýna zhruba před měsícem. Janoušek ale podepsal reverz a odvezl si lékařskou zprávu. Pokud se ji rozhodne využít, posoudit by ji měl soud.

4,5 roku vězení

Janoušek by měl do vězení nastoupit v polovině listopadu. Pravomocně byl potrestán 4,5 roku vězení za to, že předloni opilý srazil v pražské Michli řidičku, která s ním chtěla řešit jejich předchozí dopravní nehodu, a z místa srážky ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest o 1,5 roku zpřísnil. Janoušek navíc po propuštění na svobodu nebude smět sedm let řídit.

Lobbistův advokát Vít Široký už dříve řekl, že jeho klient má zdravotní problémy po operaci subdurálního hematomu a že se možná bude muset podrobit novému operačnímu zákroku. Janoušek se do hlavy praštil o stěžeň na lodi.

Reklama

Související články

Soud vyzval Janouška k nástupu do vězení

Městský soud v Praze v pondělí odeslal lobbistovi Romanu Janouškovi (46) výzvu k nástupu do výkonu trestu. Za dva a půl roku staré sražení ženy autem si má...

Výběr článků

Načítám