Hlavní obsah

Hasenkopf na Hradě skončil, tentokrát již dohodou

Novinky, jas

Právník Pavel Hasenkopf, který se soudil s Hradem o to, že byl označen za spoluautora amnestie prezidenta Václava Klause a neoprávněně propuštěn, se dohodl na ukončení pracovního poměru k 31. říjnu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Hasenkopf

Článek

V září Městský soud v Praze rozhodl, že výpověď, kterou právník od Hradu dostal, neplatí, a Hasenkopf se tak stal znovu zaměstnancem Hradu. [celá zpráva]

„Kancelář prezidenta republiky (KPR) se zavázala vyplatit mi náhradu danou tím, že mi dluží platy za období od 3. května 2013 do ukončení pracovního poměru. Tato náhrada je snížena přiměřeně tomu, že jsem si v mezidobí vydělával jinde,” informoval v pátek Hasenkopf s tím, že získá i zákonem dané odstupné.

„Ve výsledku jde celkem o 14 platů (zákonné minimum nyní je 11, maximum 22 platů),” dodal s tím, že v dubnu 2013, předtím, než byl kancléřem Vratislavem Mynářem označen za autora amnestie, by se byl býval spokojil se dvěma platy odchodného.

Podle Hasenkopfa se navíc Hrad proti rozhodnutí Městského soudu v Praze dovolá k Nejvyššímu soudu.

Hasenkopf v srpnu uzavřel smír s prezidentskou kanceláří. [celá zpráva] Úřad uznal, že Hasenkopf nebyl jedním z „pravých otců” loňské amnestie. Mynář jej nicméně i poté označil za spoluautora, a Hasenkopf na něj proto podal trestní oznámení pro pomluvu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám