Hlavní obsah

Ve Varech dopilovali koaliční smlouvu, podepíší ji v pondělí

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Po pěti a půl hodinovém společném jednání dopilovala Karlovarská občanská alternativa (KOA), hnutí ANO 2011 a Karlovaráci (KVC) znění koaliční smlouvy. Podepsána má být v pondělí 3. listopadu v předvečer konání ustavujícího jednání karlovarského zastupitelstva.

Článek

„Po jednotlivých kapitolách bylo prodiskutováno rovněž programové prohlášení,“ uvedl dosavadní karlovarský primátor a lídr KOA Petr Kulhánek.

Programové prohlášení má celkem dvanáct základních bodů, které řeší všechny oblasti dění města, například jeho rozvoj, lázeňství nebo bezpečnost.

„Odsouhlasené revize budou během středy 29. října zapracovány do kompletního textu, přičemž dojde ještě k návrhům úprav a doplnění u některých formulací podle připomínek jednotlivých subjektů,“ poznamenal Kulhánek k programovému prohlášení nově vznikající koalice.

Podpis po víkendu

V pátek má jednání pokračovat konečným schvalováním koaličních dokumentů všemi subjekty a vyřešit se mají personální nominace do městských komisí a výborů.

„V pondělí 3. listopadu se bude konat jednání všech koaličních zastupitelů před úterním ustavujícím zastupitelstvem, kde by také měla být podepsána koaliční smlouva všemi zastupiteli KOA, ANO a KVC,“ dodal Kulhánek. Poté bude dohoda představena v plné podobě veřejnosti.

KOA, ANO 2011 a KVC drží v 35členném karlovarském zastupitelstvu většinu dvaceti mandátů. V opozici podle dosavadních jednání zůstane ČSSD (pět mandátů), KSČM (tři), koalice hnutí O co jim jde?!, KDU - ČSL, České pirátské strany a Strany zelených (tři), ODS (dva) a Alternativa (dva). Do zastupitelstva se vůbec nedostala TOP 09 a STAN, tyto subjekty spolu s ODS a KOA tvořily ve městě dosavadní koalici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám