Hlavní obsah

V Ústí nad Labem vznikne koalice ANO a PRO! Ústí

– Ústí nad Labem • Aktualizováno

V Ústí nad Labem se v pondělí na koalici dohodlo vítězné hnutí ANO 2011 s hnutím PRO! Ústí, které skončilo druhé. V sedmatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 20 mandátů, ANO jich ve volbách získalo 12, PRO! Ústí osm.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ústí nad Labem

Článek

Primátor bude podle dohody z hnutí ANO, jméno by mělo být známo v dalších dnech, řekli zástupci obou hnutí. Lídrem ANO byl ve volbách programátor Josef Zikmund.

"Vyslyšeli jsme veřejnost, která si ve volbách objednala radikální změnu," řekl Zikmund. Koaliční smlouvu, programové prohlášení a personální obsazení magistrátu i obvodů by měla mít nastupující koalice hotové do konce týdne.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Jsem velmi rád, že jsme našli společnou řeč a shodli se na prioritách, kterými jsou transparentní a zodpovědné hospodaření města a bezpečnost. Zkrátka tu už nepůjde krást," řekl lídr PRO! Ústí Martin Hausenblas.

Kromě ANO a PRO! Ústí zasednou ještě v zastupitelstvu KSČM, ČSSD (po pěti mandátech), ODS (tři mandáty) a po dvou mandátech mají TOP 09 a Ústecké fórum občanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám