Hlavní obsah

Prostě to tam švihnu. Poslanec ANO bezohledně zaparkoval na chodníku u přechodu

Novinky, Václav Lang
Praha
Aktualizováno

Ačkoli poslanci po vleklých debatách ostrouhali a nedostali privilegium, které by jejich vozidla ubránilo před odtahem, poslanec hnutí ANO Jan Volný si s tím hlavu nedělal. Během čtvrteční předvolební superdebaty parkoval své auto na chodníku přímo za přechodem pro chodce. Musel za to uhradit pokutu 500 korun.

Foto: Michal Valášek

Takto zaparkoval poslanec Jan Volný z hnutí ANO.

Článek

Na vozidlo upozornili kolemjdoucí, kteří si stěžovali, že auto s poslaneckou kartičkou za předním sklem parkuje tak, že chodcům překáží v přecházení ulice v blízkosti Veletržního paláce, kde se politická debata odehrávala. Jedna ze svědkyň přitom upozornila, že se kousek odtud nachází placené parkoviště.

Foto: Michal Valášek

Poslanec se k tomu po upozornění Novinek přiznal. „Jsem debil. Spěchal jsem, přijel jsem pozdě, objížděl jsem třikrát blok, nikde nebylo místo, tak jsem to tam švih,“ popsal Novinkám. „Bylo to blbý parkování, souhlasím,“ přiznal.

Foto: ČT24

Jan Volný

Placeného parkoviště si podle svých slov nevšiml.

Naopak policie si ale špatně zaparkovaného vozidla všimla, a tak se ještě před skončením debaty objevil za stěračem Volného auta lísteček. „Půjdu se k tomu na policii hrdě přihlásit,“ reagoval Volný. Později upřesnil, že se v pátek před polednem vypravil do Prahy pokutu zaplatit a na policii uhradil 500 korun.

Foto: Michal Valášek

Svůj prohřešek si přitom Volný vůbec dobře nenačasoval. V MF Dnes se o něm totiž právě začalo spekulovat jako o možném budoucím ministrovi dopravy, pokud v resortu skončí stávající ministr Antonín Prachař. Podle Volného ale toto téma není nyní na stole. „Nevidím to moc reálně,“ řekl Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám