Hlavní obsah

Léto finišuje: Tropy končí, meteorologové slibují jen příjemné teploty

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po ochlazení, které nás čeká příští týden, se teploty a krásné počasí vrátí. Příjemné teploty bez deště vydrží i první zářijový týden, uvádí meteorologové v měsíčním výhledu. Průměrná teplota pro nadcházející týdny je 16,4 °C.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Čeká nás počasí bez extrémů

Článek

Týden od 11. do 17. srpna má být teplotně průměrný až lehce podprůměrný. Začátek  bude ještě teplý, zejména na Moravě a ve Slezsku, postupně budou teploty klesat. V pátek a o víkendu se budou pohybovat mezi 18 až 23 °C.

V tomto týdnu bude také nejvíc pršet. Týdenní úhrny mohou překročit 20 mm v rámci celé České republiky. Deštníky budou potřeba hlavně v pondělí, kdy se mohou objevit i intenzivní bouřky.

V dalším týdnu, a to od 18. do 24. srpna bude zřejmě nejchladněji. Teploty by se měly pohybovat kolem 19, maximálně 21 stupňů Celsia.

„Tento týden by měl být vzhledem k dlouhodobému průměru nejchladnější. Ostatní, tedy poslední srpnový a první zářijový, budou teplotně průměrné až jemně nadprůměrné,“ sdělili meteorologové. Srážky budou průměrné mezi 10 až 15 mm.

Postupně by se mělo opět oteplovat. V týdnu od 25. do 31. srpna by se teploty měly pohybovat v rozmezí 24 až 26 stupňů Celsia. Podobné počasí by mělo vydržet i v prvním zářijovém týdnu. Tepoty budou v rozmezí 22 až 25 stupňů Celsia.

Nejnižší průměrná teplota 13,3 stupně Celsia byla v tomto období naměřena v roce 1978, nejvyšší 18,6 °C v roce 1997.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám