Hlavní obsah

Babiš znovu obměnil vedení hotelu Thermal

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) opět obměnil vedení státem vlastněného karlovarského hotelu Thermal. Skončil generální ředitel Daniel Křováček, který byl do funkce jmenován 27. června, tedy před necelým měsícem. Místo něj je dočasně pověřen řízením hotelu Rudolf Mašata, bývalý šéf jiného karlovarského hotelu Savoy Westend. V pátek to oznámil mluvčí resortu Radek Ležatka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hotel Thermal před zahájením Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Článek

Odvoláno bylo i celé představenstvo společnosti. Mezi nové jmenované členy patří Ivan Chadima (bývalý vedoucí hotelů Four Seasons v Ottawě, Torontu nebo Ritz-Carlton a United Nations Plaza Hotelu v New Yorku) a Adam Vojtěch. Na obsazení postu generálního ředitele bude vypsáno výběrové řízení.

„Poté, co jsem se dozvěděl informace o některých členech vedení hotelu Thermal, jsem začal neprodleně jednat a prověřovat situaci. Po zvážení všech skutečností jsem se rozhodl pro výměnu představenstva a odvolání generálního ředitele. Na jeho místo bude vypsáno výběrové řízení, tento způsob považuji za nejtransparentnější. Podobné problémy už se nesmí opakovat,“ řekl Babiš.

„Jsem nesmírně rád, že se nám pro Thermal podařilo získat tak významného experta, jako je Ivan Chadima,“ dodal.

Z nového vedení Thermalu naopak už odešel poslanec hnutí ANO Roman Procházka, jehož angažmá kritizoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám