Hlavní obsah

ČSSD chce voliče přesvědčit, že mění zemi k lepšímu. Přijde ji to na 60 miliónů

Vládní sociální demokracie investuje do podzimních komunálních a doplňovacích senátních voleb kolem 60 miliónů korun. Voliče, které loni před parlamentními volbami lákala na fungující stát, hodlá tentokrát strana oslovit tím, že „mění zemi k lepšímu”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volební manažer Karel Březina (ČSSD)

Článek

„Hlavním heslem kampaně je Měníme zemi k lepšímu," řekl v úterý volební manažer ČSSD pro podzimní kampaň Karel Březina. „Hlavní heslo bude doplněno heslem regionálním, které bude osobním heslem konkrétního kandidáta," řekl ke kampani. Vedle tradiční oranžové barvy chce hojně využívat také českou trikolóru.

Nejsilnější parlamentní strana, pro niž ani loňské sněmovní, ani letošní evropské volby neskončily podle představ, chce do připravované kontaktní kampaně zapojit členy obou komor parlamentu, ministry i premiéra Bohuslava Sobotku. Ten by měl mimo jiné zavítat do všech volebních obvodů pro senátní hlasování. Sociální demokraté by rádi u voličů zúročili programové priority, které se jim podařilo prosadit v koalici s hnutím ANO a lidovci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Obhajoba senátních křesel bude obtížná

ČSSD bude mít právě v senátních volbách poměrně těžkou pozici, protože bude ze 27 uvolněných mandátů obhajovat 23, a to se jí s velkou pravděpodobností nepodaří. Sobotka tak už hovořil o tom, že úspěchem bude, když sociální demokracie zůstane v jednaosmdesátičlenném Senátu nejsilnější stranou. Nyní má senátorský klub ČSSD 44 členů.

Pro senátní klání má sociální demokracie podle svého místopředsedy pro hospodaření Martina Starce k dispozici kolem 25 miliónů korun, dalších 35 miliónů je připraveno pro volby do obcí a měst. „I obce a města mohou ještě použít i své vlastní prostředky z okresů a krajů, takže ta částka nemusí být nutně konečná," řekl.

Pro senátní kampaň strana, již loni parlamentní volby přišly na asi 87 miliónů korun, zřídila transparentní účet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám