Hlavní obsah

O víkendu budou tropy, pak dorazí přívalový déšť a mraky

Novinky, ras
Praha

Česko čeká tropický konec týdne, kdy se teploty zejména na Moravě vyšplhají k třiatřiceti stupňům, v Čechách o dva stupně méně. Z neděle na pondělí se ale počasí změní a bude platit i výstraha před přívalovým deštěm. Zároveň se lehce ochladí na příjemných 22 až 26 stupňů. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celý příští týden by měly být noci teplé a i dopoledne budou panovat letní teploty. Odpoledne ale začne přibývat oblačnosti i srážek. Vyplní se tak pranostika z 20. července: Na svatého Eliáše dopoledne léto, odpoledne podzim.

Ve čtvrtek odpoledne bude jasno až polojasno. Teploty se budou pohybovat mezi 26 až 30 °C, na jihovýchodě se vyšplhají až na 32 °C, v 1000 m na horách bude kolem 22 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pátek by mělo být jasno nebo skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na jihovýchodě až 32 stupňů.

V sobotu bude příliv teplého vzduchu vrcholit a nebe bude téměř bez mráčku. Mělo by být jasno, na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle bouřky. Teploty v noci budou v rozmezí 17 až 13 °C. Nejvyšší denní pak 27 až 31 °C, na jihovýchodě až 33 °C.

V neděli se ráz počasí příliš nezmění. Bude jasno nebo skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle bouřky. Později na jihu a jihozápadě přibývání oblačnosti a místy bouřky, ojediněle s úhrny kolem 35 mm. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní 29 až 33 stupňů.

Příští týden déšť

V pondělí nastane zlom, obloha se zamračí a klesne i teplota. Mělo by být zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti až 28 stupňů.

Od úterý do čtvrtka čekají meteorologové oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní 21 až 26 °C, při četnějších srážkách kolem 19 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám