Hlavní obsah

D1 je po montáži nosníků mostu i u Jihlavy opět průjezdná

Aktualizováno

Na dálnici D1 dělníci dokončili v neděli dopoledne usazování mostních nosníků i u Jihlavy. Práce, kvůli nimž byl na nejvytíženější tuzemské dopravní tepně v obou směrech přerušován provoz, trvaly v tomto úseku proti předpokladům skoro o půldruhé hodiny déle. Poslední uzavírka skončila před 10:15.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Usazování mostu u Jihlavy

Článek

Na Benešovsku, kde byly montovány nosníky nového nadjezdu na kilometru 42,7, byl provoz obnoven kolem 07:30. Vyplynulo to z informací policie a stavebních firem.

Problémy měli zpočátku i stavbaři na Benešovsku, první sobotní uzavírka se tam protáhla o půl hodiny. Mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou ale na rozdíl od Benešovska nebyly stanoveny objízdné trasy, řidiči museli čekat. Nejdelší kolony měřily kolem pěti kilometrů. "Kromě toho zdržení jsme situaci zvládli. Řidiči byli ohleduplní," uvedla mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

Práce na 107. kilometru u Jihlavy začaly se zpožděním kvůli technickým komplikacím. Jak uvedl stavbyvedoucí Jaroslav Jezl z firmy Poor, týkaly se uchycení nosníku. Kvůli delším přípravám byla dálnice poprvé uzavřena namísto ve 04:30 až před 05:30. Auta musela čekat přes půl hodiny, podle původního oznámení měly být uzavírky čtvrthodinové.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Červencové usazování mostních nosníků, kvůli nimž byl na nejvytíženější tuzemské dopravní tepně v obou směrech opakovaně přerušován provoz.

Kolem půl hodiny trvala i druhá uzavírka, která začala před 06:45. Kvůli položení dalšího mostního nosníku už byl provoz zastaven jen na 20 minut. Při poslední čtvrté uzavírce auta stála opět půl hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám