Hlavní obsah

Televize Óčko zrušila soutěž, která okrádala lidi v přímém přenosu

Aktualizováno

Hudební televize Óčko zrušila soutěž Sexy game, při níž diváci volající na prémiové linky s vidinou snadné výhry mohli utratit tisíce korun. Jak soutěž probíhala, ukázal pořad internetové televize Stream. Pořad Óčku dodávala společnost Telemedia Interactv Production Home Limited.

Foto: Stream.cz

Pořad Sexy game na televizi Óčko

Článek

Jak ukázal poslední díl pořadu A dost!, který mapoval nekalé praktiky pořadu Sexy game na televizi Óčko, může se soutěžícímu stát, že po sedmdesáti minutách marného čekání se hovor přeruší a jediným výsledkem je několikatisícový účet za telefon.

„S provozovatelem soutěže jsme po zveřejnění reportáže na Stream.cz ukončili spolupráci,” potvrdil v úterý Novinkám ředitel televize Óčko Štěpán Wolde.

Odpovědět na jednoduchou otázku a zavolat do studia, v němž nudící se moderátorka opakovaně nabízí lákavou výhru v řádu tisíců korun, se zdá být snadné. Neodradí-li soutěživého diváka ani cena 90 korun za minutu, může ovšem snadno přijít o peníze.

Wolde: Je to běžný koncept pořadu

„Tento pořad je vysílán na TV Óčko ve spolupráci se společností Telemedia Interactv Production Home Limited, která tento komerční pořad na klíč připravuje,” sdělil Wolde ve vyjádření pro televizi Stream. Tato firma podle něj řeší veškeré stížnosti na obsah pořadu či délku jednotlivých hovorů.

„Tato společnost přitom vysílá podobné typy pořadů u vícero provozovatelů TV vysílání v celé Evropě a koncept těchto typů pořadů je používán i jinými TV stanicemi v ČR. S ohledem na zkušenosti dodavatele pořadu by proto nemělo docházet k podobným pochybením, jaké popisujete,” uvedl ředitel Óčka.

„Nicméně i s ohledem na vaše upozornění jsem rozhodl o okamžitém přerušení vysílání tohoto pořadu a důkladném prošetření celé věci,” prohlásil.

Tuna: Nám stačily dvě hodiny, co dělá ministerstvo?

Podle reportéra Streamu Jana Tuny je dobře, že Óčko podvodný pořad zrušilo, nicméně zajímá ho reakce ministra financí Andreje Babiše (ANO), pod jehož mediální holding televize Óčko spadá.

„Před kamerou po jednání vlády připustil, že okradeným lidem bude peníze vracet. Budeme se ho ptát, jak je možné, že jeho podřízení na příslušném odboru ministerstva provádějí kontrolu těchto podvodných soutěží bezvýsledně už půl roku a tím pádem okrádání dál  pokračovalo. Nám stačily dvě hodiny, abychom jednoznačně dokázali, že jde o podvod,” řekl Novinkám Tuna.

Babiš byl překvapen

Na podvodné soutěže upozorňovala před časem i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). [celá zpráva]

Po pondělním jednání vlády byl se situací konfrontován i Babiš.

„Pro mě je to nová informace,“ přiznal ministr s tím, že pokud získá potřebné podklady, může resort proti podvodům zasáhnout. „Pokud ta televize postupuje proti nějakým zákonům, určitě zasáhneme,“ dodal Babiš, který zároveň připomněl, že se z vedení svých firem stáhl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám