Hlavní obsah

Čekají nás prosluněné Velikonoce, slibují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí o letošních Velikonocích by se mělo povést, slibují meteorologové. V dlouhodobém výhledu od 24. března do 20. dubna by měly teploty dosahovat nadprůměrných až průměrných hodnot. Optimistickou předpověď kazí pouze výhled na tento týden, kdy by se mělo prudce ochladit a současně pršet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jako celek očekává Český hydrometeorologický ústav období od pondělí do velikonoční neděle 20. dubna teplotně nadprůměrné až průměrné. „První týden období bude pravděpodobně teplotně průměrný, dva následující nadprůměrné a poslední týden nadprůměrný až průměrný,“ uvádějí meteorologové.

Průměr maximálních týdenních teplot vzduchu bude na začátku období kolem 10°C, v dalších týdnech postupně 14 až 16°C. Noční teploty by se měly pohybovat kolem 4 až 2 °C, jen v prvním týdnu mohou klesnout pod bod mrazu.

Srážkově by celé období mělo být průměrné až jemně nadprůměrné. Relativně nejméně atmosférických srážek by mohlo spadnout v týdnu od 31. března do 6. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám