Hlavní obsah

Provozovatel registru vozidel se vybrat nestihne, nezbude než prodloužit smlouvu

Registr vozidel bude podle všeho i nadále provozovat společnost ICZ. Vláda ve středu projedná návrh ministerstva dopravy na prodloužení smlouvy na 57 miliónů bez výběrového řízení. Stávající kontrakt skončí koncem března a ministerstvo by nestihlo uspořádat řádný tendr.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Centrální registr vozidel.

Článek

Výběrové řízení na provoz centrálního registru vozidel vypsal v šibeničním termínu vloni v listopadu předchůdce stávajícího ministra Antonína Prachaře (ANO) Zdeněk Žák. Po posunutí termínu pro odevzdání nabídek na 27. března je ale jasné, že před skončením současné smlouvy se vítěze tendru vybrat nepodaří.

Prachař už dříve uvedl, že vybrat vítěze soutěže během několika dní není možné a že bude hledat náhradní řešení, které zajistí pokračování provozu systému bez jeho přerušení.

Parametry nového kontraktu předpokládají, že ICZ bude registr vozidel provozovat další rok s možnou opcí až na šest měsíců. Zároveň ale budou mít obě strany možnost od smlouvy odstoupit po osmi měsících s tříměsíční výpovědní lhůtou. Uvedených 57 miliónů korun je podle ministerstva vyčísleno pro využití maximální opce, tedy na rok a půl provozu registru.

Prodlouží i další smlouvu

Podobným způsobem jako u známějšího centrálního registru vozidel plánuje ministerstvo o rok prodloužit bez výběrového řízení smlouvu s Telefónikou Czech Republic na provoz takzvaných dopravněsprávních agend. Za jejich spravování by měla společnost podle návrhu ministerstva dopravy získat 61 miliónů korun.

ICZ a Telefónica, která pro ministerstvo dopravy zajišťovala přenos dat, nahradily ve správě centrálního registru vozidel původního dodavatele – společnost ATS Telcom. Ta systém spravovala od léta 2012, kdy registr přešel z gesce ministerstva vnitra pod ministerstvo dopravy a opakovaně kolaboval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám