Hlavní obsah

Čunek a Urbanová se dohodli na smíru

• Aktualizováno

Senátor a někdejší vicepremiér Jiří Čunek (KDU-ČSL) se v pátek u Městského soudu v Praze dohodl s bývalou sekretářkou na smírném řešení sporu ohledně tvrzení, která o ženě uveřejnil na svém webu. Čunek se napříště o Urbanové zdrží jakýchkoli konstatování s výjimkou toho, že byla svědkyní v jeho trestní kauze. Urbanová požadovala po Čunkovi omluvu a půl miliónu korun kvůli údajně nepravdivým tvrzením, která uveřejnil na svém webu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátor Jiří Čunek

Článek

Urbanová svědčila v případu, v němž Čunek čelil obvinění, že jako vsetínský starosta převzal v roce 2002 půlmiliónový úplatek v souvislosti s privatizací městských bytů. Čunkovo trestní stíhání nakonec státní zástupce zastavil, stejně jako následné stíhání Urbanové pro křivou výpověď.

Na webu jiricunek.cz, který Urbanová napadla žalobou na ochranu osobnosti, se mimo jiné píše, že bylo pravomocně rozhodnuto, že Urbanová v Čunkově kauze lhala. Při vyšetřování prý vyšly najevo její nestandardní schůzky s policií ještě před Čunkovým obviněním a Urbanová prý byla do procesu trestního řízení vmanipulována svým právníkem. Součástí uzavřeného smíru je i povinnost Čunka odstranit tyto výroky.

Omluvy se již jednou domohla

Žena vedle Čunka žalovala i jeho stranu, omluvu a odškodné požadovala po jejím předsedovi a vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi. V rámci smíru však tuto část žaloby vzala zpět.

Foto: Aleš Honus, Právo

Marcela Urbanová u soudu

Urbanová se již na Čunkovi v minulosti soudně domohla omluvy a 80 tisíc korun za poškození pověsti. Čunek ji totiž nejen označil za lhářku, ale také zveřejnil její osobní korespondenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám