Hlavní obsah

Okamura angažoval do eurovoleb zastánkyni Romů Kláru Samkovou

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lídrem hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury pro nadcházející volby do Evropského parlamentu bude advokátka Klára Samková, která je známá jako aktivistka za práva Romů. Podle Okamury patří k „absolutně nejúspěšnějším advokátům v České republice“.

Foto: Právo

Advokátka Klára Samková

Článek

„Smysl má vyslat takového zástupce, který je dlouhodobě naprosto prokazatelným zástupcem občanů a pomáhá jim především z důvodu pozitivního občanského přístupu,“ vysvětlil Okamura své rozhodnutí. „V tomto ohledu není lepší člověk než doktorka Klára Samková,“ doplnil.

Samková poděkovala Úsvitu za důvěru. „Důvěru do sebe můžeme vložit navzájem a tímto způsobem můžeme dnešní svět, v kterém žijeme, který se nám v mnohém nelíbí, změnit v trošku lepší,“ uvedla Samková.

Ta už podle svých slov ukončila své členství v TOP 09. Spolu s hnutím Úsvit chce v dohledné době začít pracovat na volebním programu pro evropské volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám