Hlavní obsah

Víkend bude teplý

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející víkend bude velmi teplý a odpolední maxima budou stoupat až k 10 stupňům Celsia, přičemž na východě republiky mohou být ještě o dva stupně vyšší. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Článek

Ve čtvrtek budou nejvyšší teploty do pěti stupňů Celsia. V pátek budou v Čechách velmi podobné – mezi jedním a pěti stupni. Na Moravě a ve Slezsku se však dostanou až k sedmi stupňům.

„Převládat bude oblačno až zataženo s deštěm, v polohách nad 450 metrů nad mořem se bude jednat o srážky smíšené nebo mrznoucí,” řekla Honsová s tím, že sněžení se může objevit pouze v nejvyšších partiích hor. V ranních hodinách, kdy se bude teplota pohybovat nejčastěji kolem nuly, se může objevit náledí či ledovka.

Počasí s velkou oblačností bude pokračovat rovněž v sobotu. Po ránu se budou vyskytovat mlhy, ojediněle se může objevit mrholení. Ranní teploty klesnou ke čtyřem stupňům až k nule, přes den se budou pohybovat v Čechách v intervalu čtyř až osmi stupňů, na Moravě a ve Slezsku se dostanou až k 10 stupňům.

Neděle bude opět oblačná, na východě území se v průběhu dne objeví déšť. Ranní teploty očekávají meteorologové mezi pěti a jedním stupněm, odpolední maxima mezi čtyřmi a osmi stupni. Na Moravě a ve Slezsku půjde o interval osmi až dvanácti stupňů.

Zatažené počasí s deštěm bude pokračovat rovněž v pondělí. Teploty se budou znovu pohybovat mezi šesti a deseti stupni, ranní poklesnou na šest až dva stupně. V dalších dnech by mělo dojít k mírnému ochlazení, které by mohlo do hor vrátit sněžení.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby současné počasí rovnou přešlo do jara?
Ano
18,8 %
Ne
81,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9586 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám