Hlavní obsah

Opravy dálnic na jižní Moravě budou letos stát téměř miliardu korun

Za opravy dálnic na jižní Moravě letos Ředitelství dálnic a silnic (ŘDS) zaplatí 924 miliónů korun a dalších 89 miliónů připadne na opravy silnic první třídy. Krom toho ŘDS počítá s tím, že letos nechá zmodernizovat úsek dálnice D1 mezi exity 178 a 182, tj. od Osrovačic ke Kývalce.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dál bude pokračovat oprava dálnice D1 okolo Brna. Vozovka se bude opravovat v úseku mezi 194. a 199. kilometrem směrem na Vyškov, také mezi 205. a 210. kilometrem v tomtéž směru. Ve směru na Prahu se chystá oprava úseku mezi 215. a 220. kilometrem a také mezi 226. a 230. kilometrem. Na těchto úsecích už silničáři pracovali loni a předloni. Sdělila to mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Na dálnici D2 směrem do Bratislavy se chystá oprava tří úseků od 16. do 28. kilometru a také 43. až 49. kilometru a nultého až třetího kilometru. Dva mosty budou stavbaři opravovat na 45. a 46. kilometru.

Na silnicích první třídy půjde o investice do 20 miliónů Kč a opravu úseků do 1,5 kilometru. Nejnákladnější akcí je oprava silnice I/52 z Nové Vsi do Pasohlávek za 15 miliónů Kč. Kromě naplánovaných osmi stavebních akcí usiluje ŘSD o stavební povolení na další opravy, nicméně není jisté, že se stihne začátek prací ještě letos.

ŘSD letos také dělá diagnostický průzkum technického stavu vozovek na silnicích první třídy, výsledky bude mít na konci roku. Podle nich bude řešit další stavební akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám