Hlavní obsah

Na silnicích se tvoří ledovka a sněhové jazyky, řidiči by měli být opatrní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na některých komunikacích se v neděli ráno tvoří ledovka, či sněhové jazyky. Vážná je situace například na Vysočině, řidiči by ale měli být opatrní také například ve středních Čechách a na Šumpersku.

Foto: Jiří Falout, Právo

Článek

Při jízdě Vysočinou musí i v neděli řidiči počítat s hustou mlhou, mrznoucí jinovatkou a také ledovkou a sněhovými jazyky. Nejhorší je situace na Žďársku a Třebíčsku, kde od středy musí hasiči a cestáři z vozovek odstraňovat na zem spadlé stromy a větve, které neunesly tíhu jinovatky.

Před ledovkou varuje správa a údržba silnic třeba u Moravských Budějovic, anebo u Cikháje, u Hladova je třeba počítat se sněhovými jazyky. Také na dálnici D1 na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku snižuje viditelnost hustá mlha.

"Situace se nemění, v noci na Žďársku opět padaly stromy a větve přetížené jinovatkou, a to asi na 15 místech. Nemáme ale hlášený zcela neprůjezdný úsek. Spadlé stromy převážně zasahovaly do vozovky jen částečně. Na Třebíčsku na silnicích namrzá padající mlha," řekl nad ránem dispečer zimní služba Roman Šabart. Silnice ve zbývajících okresech jsou převážně mokré.

Na Šumpersku hrozí namrzání

Také část středočeských silnic je v neděli ráno sjízdná jen s opatrností. Vozovky jsou většinou holé a vlhké. Řidiči by však měli dávat pozor na ledovku na silnicích 223 a 229 mezi Pavlíkovem a Rakovníkem, 236 u Zbečna na Rakovnicku a 112 u Struhařova na Benešovsku.

Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost na dálnici D5, rychlostních silnicích R4, R6, R7 a R10 a na silnicích nižších tříd na Benešovsku, Berounsku, Kladensku, Mělnicku, Mladoboleslavsku, Praze-východ, Příbramsku a Rakovnicku.

Silničáři na Šumpersku varují motoristy před namrzáním vozovek. Teplota se drží na nule a v regionu panuje mlha. V některých oblastech padá námraza ze stromů. S mlhou musejí počítat řidiči například i ve vyšších částech Olomoucka. Silnice v ostatních částech kraje jsou většinou holé a vlhké a sjízdnost by tam měla být bez omezení.

Silnice na severu Čech jsou v neděli ráno mokré nebo vlhké a s opatrností sjízdné. Dopravu mohou místy komplikovat mlhy nebo silný vítr, vyplývá z informací od krajských silničářů. Mlhy se vyskytují na dálnici D8, v Krušných horách, na Ústecku, Mostecku a Děčínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám