Hlavní obsah

Víkendové počasí bude mimořádně vydařené

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslední říjnový víkend přinese mimořádně vysoké teploty. Zatímco loni touhle dobou padal sníh, letos bude až 22 stupňů Celsia a slunečno. Rapidní ochlazení se dostaví až ve středu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatímco loni 27. října na většině území sněžilo a teplota se blížila k bodu mrazu, letos bude slunečno a s velkou pravděpodobností naměříme i teplotní rekordy s hodnotami nad 20 stupňů, uvedla meteoroložka.

Už ve čtvrtek by se mělo po nočním přechodu studené fronty oteplit, a to na 15 až 19 stupňů. Přitom bude polojasno až oblačno.

Stejné počasí bude také v pátek a o víkendu, ovšem s vyššími teplotami. V pátek naměříme 16 až 20 stupňů, v sobotu a v neděli 18 až 22 stupňů. V neděli se navíc místy mohou vyskytnout přeháňky.

Také na začátku příštího týdne bude převládat oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. V pondělí ještě naměříme 16 až 20 stupňů, od středy se ale rapidně ochladí, a to na 8 až 12 stupňů. Ráno navíc místy může i mrznout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám