Hlavní obsah

Herečka Jana Brejchová zkolabovala a skončila v nemocnici

Právo, Novinky, daz, jt
Praha
Aktualizováno

Třiasedmdesátiletá herečka Jana Brejchová v pondělí odpoledne skončila v nemocnici. Zhoršilo se jí zdraví a sanitku jí zavolala dcera, herečka Tereza Brodská, která se k ní nemohla dostat do bytu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Brejchová

Článek

„Nemohu být jakkoliv konkrétní, ale dnes kolem půl druhé odpoledne jsme vyjížděli do Karpatské ulice. Dcera šla za maminkou na návštěvu a bohužel se nemohla dostat do bytu. Proto zavolala záchrannou službu a policii. My jako policie jsme bez použití násilí otevřeli byt a na podlaze jsme našli ležet starší ženu. Tu jsme předali do péče záchranářů, kteří ji převezli na ošetření do nemocnice,“ sdělila Novinkám pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

„Nezlobte se, ale to je naše rodinná a soukromá věc, nemám o tom sílu ani chuť mluvit. Moc se omlouvám,“ reagovala na otázku Novinek na matčin zdravotní stav Tereza Brodská velmi unaveným hlasem.

Jana Brejchová v Noci na Karlštejně Video: Bonton

„K paní Brejchové jsme byli přivoláni kvůli náhlému zhoršení jejího zdravotního stavu. Po akutním ošetření na místě byla předána do péče adekvátního zdravotnického zařízení,“ řekla Právu mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Vinohradská nemocnice již potvrdila, že herečka leží na tamním oddělení (údajně na interním oddělení), bližší informace s ohledem k tomu, že nedostala souhlas, neposkytla.

Jana Brejchová se však podle dostupných zpráv již delší dobu potýkala s nemocemi, kvůli nimž před šesti lety přestala hrát. Jak před časem uvedla její rodina, trpí prý nedokrvováním mozkových cév.

Asi nejpopulárnější herečka 60. a 70. let (zahrála si například ve filmech Noc na Karlštejně, Vlčí jáma, Kdyby tisíc klarinetů, Farářův konec a mnoha dalších) ještě na jaře překypovala dobrou náladou a radovala se z toho, že se cítí mnohem lépe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám