Hlavní obsah

Zeman jmenoval nové předsedy tří krajských soudů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman v pondělí jmenoval nové předsedy krajských soudů v Praze, Plzni a Českých Budějovicích. Stali se jimi dosavadní místopředsedové těchto soudů Libor Vávra, Miloslav Sedláček a Milan Tripes. Funkcí se ujmou v úterý. Původním předsedům institucí letos končí mandát.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Velmi podrobně jsem si prostudoval jak vaše životopisy, tak koncepce, které hodláte prosazovat ve své funkci... Přeji vám, aby se je podařilo realizovat, aby nezůstaly jen na papíře," uvedl při jmenování Zeman.

Devětačtyřicetiletý čestný prezident Soudcovské unie Vávra působí v justici nepřetržitě od roku 1986, místopředsedou pražského městského soudu byl od roku 2011. Ve funkci střídá Jana Sváčka, který dvakrát neúspěšně kandidoval na ústavního soudce a od poloviny září působí na pražském vrchním soudu.

Třiačtyřicetiletý Sedláček působí v plzeňské justici od roku 1993, místopředsedou Krajského soudu v Plzni pro trestní úsek byl dva roky. Funkci předsedy přebral po Zdeňku Jarošovi.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Čtyřiapadesátiletý Tripes pracuje v justici od roku 1983, a to celou dobu na Českobudějovicku. V pozici místopředsedy pro obchodní a správní úsek byl u tamního krajského soudu od roku 2001. Nahradí stávajícího předsedu Bohuslava Petra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám