Hlavní obsah

Pancovou vrchní soud pustil z vazby, hned vyrazila na nákup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vrchní soud v Praze v pátek odmítl stížnost žalobce Petra Jiráta proti rozsudku Krajského soudu v Praze, jenž počátkem září souhlasil s propuštěním Kateřiny Pancové z vazby.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Kateřina Pancová po propuštění z vazby

Článek

Informaci ČTK potvrdil předseda soudního senátu Ľubomír Klimáček a podle informací Práva Pancová opustila vazební věznici v Ruzyni již během pátečního dopoledne. V jednu hodinu vyšli před věznici dva členové vězeňské stráže a řekli: „Paní Pancová byla propuštěna.” V pátek odpoledne již vyrazila na nákup.

Kateřina Pancová šla po propuštění z vazby nakoupitVideo: Jiří Forman, Novinky

„V pondělí nastupuje na onkologickou kliniku, kde má už mnoho let částečný úvazek,“ sdělila mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková. Podle informací Práva bude Pancová pracovat v této nemocnici jeden den v týdnu.

Krajský soud v Praze rozhodl o propuštění Pancové a jejího partnera Petra Kotta 3. září. Zatímco u Kotta žádost o propuštění odmítl, žádost Pancové přijal.

Nesmí cestovat mimo ČR, přijde o pas

„V jejím případě lze vazbu nahradit intenzivním dohledem probačního úředníka, bude uložen zákaz vycestovat z republiky a odebrán cestovní pas,“ uvedl tehdy soudce Robert Pacovský. Žalobce Petr Jirát podal proti jeho rozhodnutí stížnost.

Pancová je jako bývalá ředitelka nemocnice v Kladně obžalovaná v korupční kauze Davida Ratha. Právě z jejího domu si Rath loni v květnu odnesl krabici od vína, v níž policisté našli bankovky v hodnotě několika miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám