Hlavní obsah

Říjen přinese slunce a nadprůměrné teploty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje nadprůměrné teploty i srážky. Z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který byl v sobotu zveřejněn, plyne, že tepleji by mělo být především v období od 7. do 20. října.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Odpolední maxima budou zvolna stoupat již v příštím týdnu. Nejprve se přiblíží k hranici 20 stupňů, v závěru místy až k 24 stupňům. Převládat by mělo polojasno, postupně i skoro jasno. Ráno se budou místy objevovat mlhy.

Následující týden od 30. září bude teplotně i srážkově průměrný. Dlouhodobý průměr teplot je na přelomu září a října v České republice 10,1 stupně Celsia. Průměrný úhrn srážek činí 40 milimetrů.

V polovině října by se mělo oteplit. „Průměrná maximální teplota by se měla od 7. do 20. října pohybovat kolem 14 stupňů Celsia,” očekávají meteorologové.

„Méně srážek se očekává v prvních dvou týdnech, tedy do konce září a na začátku října. Naopak nejvíce srážek lze očekávat v týdnu od 7. do 13. října,” uvádí výhled.

Reklama

Výběr článků

Načítám